...want ieder mens leeft een verhaal

 

Jouw verhaal ontdekken. Op zo'n manier vertellen dat het gaat leven. Dat is mijn vak. Ik interview, schrijf en redigeer voor iedereen met hart voor de zorg. En schakel moeiteloos tussen print en web.

schrijven
 
Heldere teksten voor een optimale interne en externe communicatie - ook online. Je boodschap breng ik
over in een aansprekend verhaal. 
redigeren

 

Complexe rapporten en wollige jaarverslagen maak ik  goed leesbaar voor elke doelgroep. 

interviewen
 
Voor magazines en websites.  In een prettig gesprek kom ik tot de kern van het verhaal. Nieuwsgierig, 
empathisch en altijd met de lezer voor ogen. 

mooie bedrijven, mooie verhalen 

 
 
PatiëntVeilig.nl
Voor PatientVeilig.nl ga ik op reportage. Met een inspecteur een verpleeghuis onder de loep nemen. Of met de wijkverpleegkundige mee op huisbezoek in een arme buurt. Mooie mensen, mooie verhalen.
Artsenfederatie KNMG
Diverse journalistieke bijdragen voor het blad Medisch Contact (belangenverstrengeling farmaceutische industrie, gebruik nieuwe media, etc.). Ook deed ik verslag van congressen.
RTV Utrecht
Een jaar lang was ik elke woensdagmiddag als medisch journalist te gast bij het radioprogramma Utrecht Komt Thuis. Presentator Marc van Amstel en ik hadden lichtvoetige gesprekken over medische nieuwtjes.
Axion Continu
Voor het jaarverslag en huisblad van deze Utrechtse groep zorginstellingen ging ik regelmatig op (interview)bezoek bij bewoners en medewerkers. Via Bladen & Co.
Yarden
Voor deze uitvaartonderneming heb ik drie toneelscènes geschreven. Doel: mensen stimuleren om hun uitvaartwensen thuis te bespreken. Het toneelstuk is opgevoerd voor leden in Grou, Sexbierum en Jorwerd.
St Radboud UMC
Dit was geen gemakkelijke opdracht: het dagboek van een terminaal zieke jongen redigeren tot een samenhangend verhaal. Het ziekenhuis presenteerde het boekje tijdens TEDxMaastricht.
Universiteit Twente
De samenwerking met de UT begon met het schrijven van 13 bachelorsites i.s.m. de onderwijsdirecteuren. Een uitstapje was de Carrièregids met interviews met pas afgestudeerden, speciaal voor jongeren die voor hun studiekeuze staan.
Catharina Ziekenhuis
Hier was ik een aantal maanden op locatie in Eindhoven, met de opdracht om een grote inhaalslag te maken: héél veel patiëntenfolders redigeren en online plaatsen.
MediRisk
Voor deze grote verzekeraar van ziekenhuizen schreef ik bladen vol over patiëntveiligheid en het voorkómen van calamiteiten.
Show More

mijn verhaal

Na mijn letterenstudie werkte ik als voorlichter en PR-medewerker bij zorg- en nutsinstellingen. Sinds 1999 schrijf ik zelfstandig voor mensen in de zorg, met af en toe een uitstapje naar advies of voor de klas. Ook schrijf en presenteer ik levensverhalen bij afscheid, als uitvaartspreker bij zoals jij was
Mijn standplaats is Tienhoven, vlakbij Utrecht.

 

tekst@karinbos.nl - 06 50841350 - Looydijk 21 - 3612 BC Tienhoven

  • LinkedIn Karin Bos
 

© 2017 Karin Bos Tekst

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
Catharina Ziekenhuis

Hier was ik een aantal maanden op locatie in Eindhoven, met de opdracht om een grote inhaalslag te maken: héél veel patiëntenfolders redigeren en online plaatsen.